Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 juli 2011

Geen zorgcentrum bij Rembrandtflat

LISSE – Er komt de komende jaren geen zorgcentrum bij de Rembrandtflat. Deze mededeling van STEK leidde tot vragen bij de vergadering van de Seniorenraad op maandag 27 juni.

Lid van deze raad, Ans van der Veld, kaartte de problematiek aan: ‘De komst van een zorgcentrum zou fantastisch geweest zijn, maar er is geen geld meer voor. Of dit komt door het terugtrekken van de stichting WMZ Marienstaete-Valent of dat het vanuit STEK zelf komt, weet ik niet. Ik hoop dat er in ieder geval alarmknoppen worden geïnstalleerd in deze flats.’ Voorzitter Berna van Amersfoort legde de vinger op de zere plek: ‘Het centrum in de Poelpolder zou in eerste instantie voor jong dementerenden zijn. Maar ja, welke projectontwikkelaar is zo gek om zo’n centrum te bouwen?’ De Seniorenraad hoopt dat de gemeente zich buigt over deze ontwikkelingen.