Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 juli 2011

Zorgen over tekorten

LISSE – Het tekort van ruim 800.000 euro op de ontwerpprogrammabegroting van de Veiligheidsregio Hollands Midden, zorgt voor grote onrust bij de politieke partijen. In een amendement riepen alle gemeenteraadsleden het Dagelijks Bestuur van de Veiligheidsregio op om nog dit jaar een structureel sluitende (meerjaren) begrotingsopzet te realiseren.

In zijn ‘maiden speech’ liet het nieuwe D66-gemeenteraadslid Bas van Riel weten: ‘We zijn erg geschrokken van dit tekort, waar geen structurele oplossingen voor zijn. De regionalisering van de brandweer is net afgerond en de nieuwe organisatie draait pas een half jaar. We zien in de ons omliggende regio’s dat de tekorten hoog kunnen oplopen en dat risico willen we voorkomen. Als de diepere oorzaken van het huidige tekort bekend zijn, kan er beter bestuurlijk en beleidsmatig op ingespeeld worden.’