Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 juli 2011

Woningen in monumentale boerderij

LISSE – De monumentale boerderij en bollenschuur aan de Heereweg 460/460a worden omgebouwd tot woningen. De eigenaren maken gebruik van de ‘Ruimte voor ruimte regeling’, waarbij de bouw van compensatiewoningen mogelijk is, zodra voldoend voormalige agrarische kassen en bedrijfsgebouwen gesloopt worden. Het college van burgemeester en wethouders maakte dit dinsdag 21 juni bekend.

De eigenaren, de gebroeders Bergman, willen hun bedrijfsactiviteiten binnen de komende jaren stoppen. Dit is gelegen in het feit dat ze zelf op leeftijd zijn en er geen bedrijfsopvolging is. De monumentale voormalige boerderij, waarvan de bollenschuur deel uitmaakt, vormen samen het hoofdgebouw. Ook een wagenschuur is gemeentelijk monument en blijft staan. De gebroeders Bergman hebben het idee opgevat om in het hoofdgebouw drie woningen te realiseren. De bestaande twee woningen in de boerderij worden daarbij teruggebracht naar één woning en daarnaast worden twee woningen gerealiseerd in de bollenschuur.

De gemeente heeft gekeken of er bij deze plannen wordt voldaan aan de randvoorwaarden. Dit blijkt zo te zijn, dus als de monumentencommissie geen bezwaar maakt, kunnen de eigenaren hun plannen voortzetten.