Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 juli 2011

Betaald vrachtwagenparkeren uitgesteld

LISSE – De invoering van het betaald parkeren voor vrachtwagens wordt uitgesteld. Mede dankzij het inspreken van vrachtwagenchauffeur Jerry Zeegers en Christina van Duin, echtgenote van een vrachtwagenchauffeur, onderwierp de gemeenteraad wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) aan een streng verhoor. Hij zag donderdag 23 juni geen andere uitweg dan het onderwerp ‘betaald parkeren voor vrachtwagens’ geen onderdeel te laten zijn van de vaststelling van de 1e Tussentijdse Rapportage 2011.

Zeegers liet de raadsleden weten: ‘We geven geen overlast. Er zijn minder parkeerplekken gekomen doordat Meer en Duin is opgeknapt, daarom moest een aantal van ons een andere plek opzoeken. De gemeente heeft het zelf verpest en nu moeten wij gaan betalen?! We snappen de discussie niet.’ Van Duin kwam hartstochtelijk op voor haar man, die voor zijn werk afwezig was. ‘Mijn man’s werkgever is gevestigd in Brabant. Van hem wordt verwacht dat hij zijn auto meeneemt. Hij gaat ’s maandags weg en komt vrijdag thuis, waardoor de vrachtwagen in het weekend in Lisse geparkeerd staat. Het inkomen van chauffeurs is geen vetpot en duizend euro voor vrachtwagenparkeren is veel te veel geld.’

Fractievoorzitter Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) nam het op voor de vrachtwagenchauffeurs en stelde dat invoering van betaald parkeren onwenselijk is. ‘Het aantal overlastmeldingen is beperkt en de verwachte opbrengst uit de parkeerautomaten zal niet gehaald worden.’ Fractievoorzitter Cees Verburg (D66) was het hier niet mee eens: ‘We zijn diverse malen aangesproken met klachten over vrachtwagenparkeren.’ Ook zijn collega Marianne Entrop (VVD) had twijfels: ‘Een bedrijf moet voorzien in de eigen behoefte en ze moeten de eigen vrachtwagen kwijt kunnen. Als een chauffeur ervoor kiest om elders te parkeren op openbaar terrein, dan heeft dat consequenties.’

Uiteindelijk was het fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) die met een mogelijke oplossing kwam: ‘Kijk naar een vrijstelling voor betaald parkeren voor onze eigen Lissese chauffeurs.’ Vanwege de grote twijfels in de raad over het vrachtwagenparkeren, liet Van Zelst weten: ‘Ik wil overwegen wat er vandaag gezegd is door u en de insprekers.’ Het besluit over de invoering van het betaald parkeren voor vrachtwagens wordt uitgesteld. Bekeken wordt of er een regeling komt voor Lissese chauffeurs.