Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2011

Machtsuitspraak

LISSE – ‘L’état ? C’est moi’ (De regering? Dat ben ik, JD). Deze historische woorden sprak Koning Louis XIV op het toppunt van zijn macht. De coalitiepartij Nieuw Lisse bevindt zich momenteel ook in de hoogste regionen van de lokale politiek en de oppositie werd dat donderdag 30 juni tijdens de behandeling van de kadernota eens goed ingewreven.

De oppositiepartijen PvdA, SGP/ChristenUnie en CDA dienden een amendement in over de bestemming van tien miljoen euro aan NUON-gelden. Door dit amendement zou het college van burgemeester en wethouders niet de mogelijkheid krijgen om dit bedrag te reserveren voor diverse plannen en projecten, maar krijgt de gemeenteraad het laatste woord of het geld daadwerkelijk gebruikt kan worden.

Fractievoorzitter Dolf Kistemaker (PvdA) oordeelde dat er ‘geen enkele reden’ was om op dit moment al te beslissen om het geld te gebruiken. Fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) stelde: ‘Ik heb geen zin om nu al geld te labelen zolang we niet weten waar we het precies over hebben.’ Fractievoorzitter Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) liet de oppositiepartijen overduidelijk weten hoe de politieke verhoudingen momenteel liggen: ‘Dit is de keuze van de coalitie en daar zal de oppositie het mee moeten doen.’ Het is een boude uitspraak die riekt naar hoogmoed en het is algemeen bekend dat diezelfde hoogmoed voor de val komt.