Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 augustus 2011

Een ton voor opvang kroost

LISSE – Het contract tussen de gemeente en Stichting Peuterspeelzalen Leiden (SPL) wordt met een jaar verlengd. Hiermee maakt de gemeente gebruik van een clausule dat het contract uit de periode 2008 tot 2010 twee maal met een jaar kan worden verlengd. In 2012 wordt nieuw beleid ontwikkeld op het gebied van peuteropvang.

De groepsgrootte van SPL zal maximaal 14 kinderen per dagdeel zijn, die vallen onder de supervisie van twee geschoolde leidsters. Het gaat hierbij om peuters van 2 tot 4 jaar die in drie locaties ondergebracht worden. De GGD blijft in opdracht van de gemeente de controle uitvoeren op de gang van zaken, net zoals gebruikelijk is bij andere kinderopvangcentra. Voor haar activiteiten ontvangt SPL maximaal 135.000 euro van de gemeente. Volgens een ambtelijk rapport biedt SPL hiervoor ‘een goede overdracht van peuteropvang naar basisschool een groepsgrootte van maximaal 14 kinderen en twee geschoolde leidsters op de groep.