Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 september 2011

Scootmobielers aangepakt

NOORDWIJK – Maar liefst tien procent van de mensen die een scootmobiel gratis hebben ontvangen, blijkt het apparaat niet of nauwelijks te gebruiken. Dit levert de gemeenten in de Duin- en Bollenstreek een kostenpost op van vele tienduizenden euro. Enkele maanden geleden is de ISD begonnen om de scootmobielbezitters te bevragen in hoeverre zij van het mobiliteitsapparaat gebruik maken. Spontaan werden al veel scootmobielen ingeleverd.

Wethouder Leon van Ast vertelde tijdens de vergadering van de commissie Dienstverlening, Wmo, Bestemmingsplannen (DWB) en Financiën, Sport, Greenport (FSG) dat 200 gebruikers in de regio zijn gecontroleerd. ‘Zeventien scootmobielen zijn ingeleverd en dat is circa 10% van het scootmobielenbestand en zorgt voor een besparing van 17.000 euro.’ We gaan door met deze bezoeken bij de overige van de 700 mensen; dat kan een besparing van 70.000 euro opleveren.’