Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 september 2011

Steun voor subsidievoorstel

NOORDWIJK – Het collegevoorstel om extra subsidie te verlenen aan jeugdleerlingen die een muziekinstrument willen bespelen, krijgt veel steun uit de politiek. Dit bleek tijdens de vergadering van de commissie VBO & AOR op dinsdag 6 september.

Commissielid Heus (Progressieve Combinatie) stelde tevreden vast: ‘Zo kan de jeugd leren zelf een instrument te bespelen.’ Wel betreurde ze het dat geen subsidie meer wordt gegeven aan het project Kunst in de Wijk; ‘Dat wordt nog voor het gestart is, de nek omgedraaid. Dit is kunst op z’n smalst.’ Fractievoorzitter Ter Hark (VVD/JES) was het niet met het laatste punt eens. ‘Wordt een kunstwerk in een wijk nou meer beleefd? Noordwijk is klein genoeg om iedere plek waar kunst staat te bereiken.’ Wethouder Vroom benadrukte dat de gemeente andere culturele evenementen als Kunst in Duin, Opera aan Zee en het Schildersfestival blijft steunen. Hiermee was het pleit beslecht.