Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 september 2011

Parkeergarages dure hobby

NOORDWIJK – ‘Parkeren in parkeergarages is geen alternatief voor op straat parkeren, tenzij het op straat parkeren duurder is dan in de parkeergarages.’ Met deze zin typeerde wethouder Martijn Vroom (CDA) niet alleen de stand van zaken aangaande de parkeerproblematiek in de Vreewijk. Ook drukte hij de vinger op de zere plek waar het gaat om de collegeplannen aangaande de herstructurering van Noordwijk Zee. De huidige grote parkeerlocaties daar, zouden namelijk vervangen moeten worden door bouwprojecten, met daaronder parkeergarages.

Vroom liet weten over de Vreewijkse parkeerproblemen: ‘Er wordt in de Vreewijk heel veel buiten de vakken geparkeerd. Deze discussie speelt zich al dertig jaar af, aangezien die wijk met te weinig parkeerplekken is gebouwd.’ Een enquête onder de inwoners over hoe die problematiek op te lossen, leverde niets nuttigs op. De ene helft was tegen extra parkeerplaatsen, minder groen en het invoeren van betaald parkeren. De andere helft was het tegendeel van mening.

De wethouder: ‘Met het formaliseren van enkele parkeerplaatsen, zou je vier tot zes plekken kunnen winnen. Op de plek van de speelplaatsinrichting zou je vijf plekken kunnen realiseren zonder de speelvoorziening zelf te verwijderen. De kosten hiervoor zijn 48.500 euro.’ Het ging de commissieleden te ver om direct geld vrij te maken voor deze wensen; zij gaan het in de verschillende fracties bespreken.

Dan hebben ze ook de volgende waarschuwende woorden van Vroom om over na te denken: ‘De bewoners vroegen om een parkeergarage, zij zijn namelijk van mening dat de gemeente verantwoordelijk was voor het tekort aan parkeerplaatsen. Echter, een parkeergarage kost een miljoen euro, maar de bewoners willen niet 1.000 euro per jaar voor zo’n plaats betalen. Het blijkt dat parkeren in parkeergarages geen alternatief is voor op straat parkeren, tenzij het op straat parkeren duurder is dan in de parkeergarages. Dat zullen we ook zien bij de ontwikkelingen in het Wantveld.’