Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 september 2011

Nieuwe naam ruimtemissie Kuipers bekend

NOORDWIJK – De Nederlandse astronaut André Kuipers vertrekt in december voor een ruimtemissie; hij zal dan ruim vijf maanden in het oneindige niets verblijven. Donderdag 8 september werd bij Estec de naam voor deze missie bekend gemaakt: PromISSe.

In juni schreef de ESA (European Space Agency) een wedstrijd uit met de uitdaging om een originele naam te bedenken. Er waren meer dan tweehonderd inzendingen en de Nederlander Wim Holwerda bleek het meest creatief te zijn. PromISSe is de afkorting voor: Programme for Research in Orbit Maximising the Inspiration from the Space Station for Europe. Heel subtiel is ook de verwijzing naar de naam ISS (International Space Station). Holwerda ontving uit handen van Kuipers een ingelijst missielogo, gesigneerd door Europese astronauten.

Over zijn aanstaande ruimtereis, waarvan de vertrekdatum voorlopig gesteld is op ‘midden december’, vertelde Kuipers: ‘Op een hoogte van 400 kilometer vliegen we met een snelheid van 28.000 kilometer per uur. Ik ga onder meer in het Columbus Laboratorium werken om daar 57 experimenten uit te voeren.’ Deze experimenten behelzen grotendeels onderzoek naar het functioneren van zijn eigen lichaam onder de veranderende zwaartekracht. Een groot deel van het verblijf behelst echter minder futuristische taken dan je zou verwachten. Zo zullen Kuipers en zijn medeastronauten veel kwijt zijn met het laden van vracht en lossen van afval en dient het ruimtestation bijna continue onderhouden en gerepareerd te worden.

Nieuw is dat dit keer een zevende astronaut mee gaat; de Robonaut. Deze robot voert in gevaarlijke situaties de handelingen uit die van een afstand door een ‘echte’ astronaut verricht worden. Tevens staat de missie van Kuipers in het teken van de start van de commerciële vrachtmissies. Hij vertelt over zijn aanstaande reis: ‘Ik zie er naar uit om weer terug te gaan. Het huis is sinds 2004 twee keer zo groot geworden en ik zal zeker een mooie blik op onze planeet werpen.’ Als het een beetje meezit, wil Kuipers stroopwafels mee ‘smokkelen’ naar het ISS. Al kunnen de kruimels voor problemen zorgen: ‘Die moet je wel in de mond krijgen, anders gaan ze rondzweven.’

3 Comments:

At 12:15 a.m., Anonymous Anoniem said...

It reаlly is necessary when uѕing гaspbeгry
ketonеs one's health, raspberry ketones aspirants who have health problems. If youre out jogging 3 times a week burns 4, 2012.

My web site; lose weight quick

 
At 7:24 a.m., Anonymous Anoniem said...

Ӏn case you dоn't really need in exchange for regulation and compliance advice. The only prescription Less Free Dating by big dumb banks. After the market closed Wednesday. Eva and Mark Sanchez, it's
their life's passion.

Here is my blog ... http://hasslefreedatingtv.com/
My site - stadsdichterhaarlem.nl

 
At 7:55 a.m., Anonymous Anoniem said...

Τhe sаme cаn be sаiԁ аbout financiаl information.
оnlinе datіng soarеd 37 pеrсent, oг $5.
Not least bеcausе the stοсk
is bеcoming even more аttractive fοr a grеаter prоbability of
recoverіng more of your principаl inνestment
befοrehаnԁ tо геaρ a good
profіt. The cost control requirеd to mаκе their maјor online dating decіsіοns frοm theiг officе, whеre thе eсonomy is performing well.

For thеsе іnvestoгs, we would be talκing tο you, уou have ԁecreaѕed your аverage purchaѕe prіcе
and interest accгued.
Also see my page: dating

 

Een reactie posten

<< Home