Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 september 2011

‘Maar twee bekeuringen voor hondenpoep’

NOORDWIJK – De politiek heeft veel kritische kanttekeningen bij de wijze waarop het handhavingsbeleid wordt uitgevoerd. Dit bleek tijdens de vergadering van de commissie VBO & AOR op dinsdag 6 september. De VVD/JES riep op tot het instellen van een werkgroep, maar zover komt het niet. Wel komen vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen binnenkort bij elkaar om de handhavingmethodieken aan te scherpen.

Het zijn altijd de eenlingen die moeite hebben hun gedrag aan te passen, oordeelde commissielid Beuk en gaf hierbij scheurende brommers, hangjongeren op het Vuurtorenplein en te hard rijdende taxi’s als voorbeelden. ‘Het niveau van controle en toezicht is niet hoog genoeg. Heel veel mensen zijn geïrriteerd door hondenpoep en toch zijn maar twee bekeuringen uitgeschreven. Dat staat niet in verhouding met de geleverde uren ambtelijke diensten.’ Commissielid Klinkenberg (Puur Noordwijk) constateerde dat tien overtredingen zijn geconstateerd op de Drank- en Horecawet. ‘Ik maak me er grote zorgen over dat het VWA liet weten geen prioriteit te willen geven aan dit soort overtredingen.’ Wethouder Vroom reageerde hierop dat de handhaving van dit soort overtredingen vanaf 2012 bij de gemeente ligt.

De oproep tot een werkgroep werd niet overgenomen door de politiek. Wel wil een meerderheid een avond of enkele keren bij elkaar komen om dit onderwerp te bespreken. Vroom ondersteunde deze gedachtegang: ‘Ik vind het een prima idee om met een paar mensen te zitten en na te denken over wat er beter kan.’ Tevens wil de wethouder op 17 september de Grent bezoeken.