Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2011

Ritme afvalinzameling moet anders

NOORDWIJK – Het scheiden van papier, glas en plastic is zo succesvol, dat het afvalinzamelingbedrijf Van Gansewinkel het aanbod haast niet verwerken kan. Commissielid Van der Aart – Koelewijn (Puur Noordwijk) stelde deze problematiek dinsdag 4 oktober aan de orde tijdens de Commissie voor Veiligheid, Bereikbaarheid, Openbare Ruimte (VBO) & Algemeen Bestuur, Openbare Orde, Raadsaangelegenheden (AOR).

Ze stelde dat de bakken bij de Hoogwakersbosstraat ‘altijd vol zijn, uitpuilen of dat het vuil ernaast staat. Er is een capaciteitstekort.’ Wethouder Martijn Vroom (CDA) liet weten dat hij een ‘kritisch gesprek’ heeft gehad met Van Gansewinkel. ‘We hebben lang gedacht dat het met scheidingsbereidheid wel mee zou vallen, maar het is een enorm succes. We zijn bezig met de evaluatie van het systeem en het lijkt me dat het goed is om meer plekken aan te wijzen. Niemand wil echter zo’n afvalbak in de buurt van zijn huis hebben, maar iedereen wil er meer in het dorp hebben.’ Ook wil de wethouder kijken naar het ritme waarop het afval ingezameld wordt. ‘Op zaterdag en zondag wordt veel afval weggebracht door de inwoners, maar de bakken worden pas op maandag of dinsdag geleegd. Het ritme van de mensen is anders dan het ritme van de inzameling.’ De wethouder zegde toe hierop terug te komen.