Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2011

Starterswoningen aan Oranjelaan

LISSE – Voor het gebouw aan de Oranjelaan 74 is een nieuw ontwerp gemaakt. En de nieuwe plannen vallen goed in de aarde bij het college van burgemeester en wethouders, zo liet wethouder Bas Brekelmans (VVD) op dinsdag 4 oktober weten. ‘Het eerste model was een beetje Oost-Duits; heel massaal en met weinig fantasie ontworpen.’

In het nieuwe ontwerp van architectenbureau Van de Kroft komen 38 woningen, waarvan maar liefst 34 starterswoningen. Deze starterswoningen hebben een maximumprijs van 195.000 euro. Brekelmans: ‘De omwonenden krijgen met dit nieuwe ontwerp ook een veel minder massaal gebouw dan eerst was gepland. Wij denken dat dit gebouw passend is in de omgeving. Voor starters kun je nu eenmaal niet woningen ontwerpen die architectuurprijzen winnen.’ Het college is bereid, met behulp van het verstrekken van de benodigde vergunningen, mee te werken aan dit plan.