Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 januari 2012

Beukenhof verkocht voor een euro

LISSE – De Beukenhof wordt verkocht voor het fenomenale bedrag van een euro. De Stichting Welzijn Ouderen Lisse (SWOL) draagt haar eigendomsrecht over aan de gemeente, zodat de exploitatie van de Beukenhof bij de Stichting Bescal wordt neergelegd. Het college van burgemeester en wethouders maakte dinsdag 20 december meer details bekend.

Voor die ene euro ontvangt de gemeente niet alleen het gebouw, maar ook de verantwoordelijkheid voor het onderhoud. Tevens neemt de gemeente de verplichting op zich om de drie medewerkers die SWOL in dienst heeft voor de Beukenhof in dienst komen, danwel gedetacheerd worden, bij de Stichting Bescal. Onduidelijk is nog of er achterstallig onderhoud is en in welke mate hier sprake van is.

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) maakte duidelijk waarom er maar een euro wordt betaald. ‘Naast dat onderhoud, moet het gebouw op termijn ook vervangen worden. Voorheen gaven we de SWOL geld, zodat zij zorgden voor het onderhoud. Dat rondpompen van geld is nu achter de rug. De SWOL moet zich niet druk maken om vastgoed, maar zich richten op haar kerntaken. Immers, niet iedereen doet het onderhoud met dezelfde kwaliteit; kijk maar naar de sporthal van FC Lisse.’