Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 januari 2012

Geen heksenjacht op daders

NOORDWIJK – ‘Nagel daders van overtredingen aan de moderne schandpaal!’ Als het aan fractievoorzitter Diane Zandvoort (WNW/Liberaal Noordwijk) ligt, komen de middeleeuwen weer terug in een modern jasje. Ze deed haar uitspraken tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 21 december.

Ze vertelde: ‘De moderne schandpaal met foto’s van de daders helpt als preventiemiddel. Vroeger werd je op de marktplaats in de schandpaal gezet en stond je voor gek. Hoe kan dat hier in Noordwijk?’ Dit voorstel stond burgemeester Jan Pieter Lokker niet aan: ‘Ik geloof er niet in om mensen aan de schandpaal te benaderen. De middeleeuwen is me net iets te ver. Heksenjachten hebben nooit geleid tot de oplossing van een probleem; dat wijst de geschiedenis ook uit.’