Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 januari 2012

Geen zondagsopening ‘teleurstellend’

NOORDWIJK – ‘Voor de leden van de bibliotheek gaat de bijdrage met tien euro omhoog, maar het aantal uren dat de bibliotheek per week open is, daalt van 26 uur naar 22 uur in de week. Het is zeer teleurstellend dat de bibliotheek er niet voor kiest om op zondag open te zijn.’ Kritische woorden die fractievoorzitter Roberto ter Hark uitte tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 21 december.

Hij stelde verder: ‘De openingstijden zijn gering en ongelukkig en getuigen niet van creativiteit van de bibliotheek, zeker gezien het geld dat we er in stoppen. De bibliotheek zou minmaal hetzelfde aantal uren open moeten zijn, gezien de investeringen en de zelfredzaamheid van de zelfservicebalie.’ Wethouder Martijn Vroom (CDA) liet echter weten dat de zelfservicebalie pas over enkele weken voltooid is. Ook vertelde hij: ‘Er is een regionaal verband waarin de bibliotheek zit, dus kunnen wij niet één op één dingen regelen met de bibliotheek.’ Enthousiast vervolgde de wethouder: ‘In Lisse is de bibliotheek op zondag open en daar is het een succes.’ Er was geen enkel gemeenteraadslid die de wethouder erop wees dat de zondagsopenstelling in Lisse pas op 8 januari 2012 begint.