Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 maart 2012

Gemeente ruziet met projectontwikkelaar

OEGSTGEEST – Projectontwikkelaar Deltrust ligt in de clinch met de gemeente over in 2009 gemaakte afspraken. Het gaat hierbij om de ontwikkeling in Frederiksoord Zuid, een deelgebied van het project Nieuw-Rhijngeest. Dit blijkt uit gemeentelijke stukken die deze week openbaar gemaakt zijn.

Deltrust had zich verplicht om de grond af te nemen, als aan een aantal voorwaarden is voldaan. De grond moet bouwrijp zijn, het bestemmingsplan Frederiksoord Zuid en uitwerkingsplan / herziening bestemmingsplan Rijnfront moeten in werking zijn getreden en ook moet het terrein door middel van een bouwweg toegankelijk zijn. Zodra aan al deze voorwaarden is voldaan, zou Deltrust een omgevingsvergunning indienen, waarna het bedrijf de grond zou kopen, zodra 70% van de te bouwen woningen verkocht zou zijn.

Het college van burgemeester en wethouders heeft al een aantal aangetekende brieven verstuurd naar Deltrust, met de dringende boodschap dat het bedrijf nu eindelijk de rente op de grond moet betalen. De gemeente en Deltrust zijn ‘in gesprek’ over de nakoming van de overeenkomst.