Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 maart 2012

Starterswoningen en woningen aan het water

OEGSTGEEST – Nog voor deze zomer moet begonnen worden met de bouw van starterswoningen en woningen aan het water in Nieuw Rhijngeest. De starterswoningen komen in de vorm van appartementen langs de A44, waarbij de verkoopprijs rond de 200.000 euro ligt. Op dit moment is voor 50% van deze appartementen een optie gelegd.

Ook komen er 31 woningen aan het water, die minimaal 275.000 euro kosten. De eigenaren mogen de vorm van hun woning grotendeels zelf bepalen. Om de verkoop van deze woningen te stimuleren, wordt in mei of juni een ‘prikkelende actie’ gestart. Te denken valt hierbij aan de aanleg van een natuurspeelplaats.

Daarnaast plant de gemeente om 16 woningen die meer dan 395.000 euro kosten te realiseren aan het water. Pas als er minimaal 11 van deze huizen verkocht zijn, wordt met de bouw gestart; op z’n vroegst in het derde kwartaal van 2012. En als het even meezit, zouden er ook nog extra woningen aan het water kunnen komen, ter waarde van minimaal 650.000 euro. Een tijdstip voor aanvang van deze bouw wordt niet gegeven.