Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juli 2012

CNB woningen eind 2014 gereed

LISSE – Met het zetten van een handtekening werd de gemeente in één klap maar liefst 2.750.000 euro rijker. Voor dat bedrag nam het bedrijf Adriaan van Erk de grond rondom het CNB-gebouw over. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) en Hans van Erk ondertekenden dinsdag 26 juni de overeenkomst Grondverkoop.

Ontwikkelaar Adriaan van Erk Ontwikkeling B.V. wil volgend jaar al beginnen met de bouw van veertig grondgebonden woningen. Deze woningen vallen in de sector ‘goedkoop tot middelduur’. Ook komen er 25 appartementen die in de sociale sfeer vallen (onder de 200.000 euro). Brekelmans laat desgevraagd weten: ‘Ik ben heel blij dat we tot deze overeenkomst komen. De CNB was al jaren een politiek hangijzer, waarbij emoties een grote rol speelden. De woningbouwplannen van Van Erk passen goed in de omgeving en zijn opgesteld met respect voor het gebouw van (architect) Paardekooper.’

Ook Van Erk toonde zich tevreden. Na Hillegom en Sassenheim is Lisse het derde dorp in de Duin- en Bollenstreek waar het bedrijf grond in haar bezit heeft. Ook onderhandelt Van Erk nog met de gemeente Teylingen over de realisatie van het project ‘De Engelse Tuinen’ in Voorhout. Van Erk stelt: ‘Toen de CNB deal met ProperStok niet doorging, zijn we met de gemeente en architect Van Maanen gaan praten. We willen het mooie plan zo snel mogelijk realiseren.’

Er wordt gesuggereerd dat Van Erk deze grond een aantal jaren in haar bezit wil houden, om pas beginnen te bouwen zodra de economie flink aantrekt. Op die manier kunnen veel hogere prijzen gevraagd worden voor de woningen en wordt een hogere winst behaald. Van Erk verwijst dit naar het land der fabelen. ‘We willen zo snel mogelijk slopen en bouwen. We verwachten dat een aanzienlijk deel van de sociale appartementen verkocht gaat worden.’ Het bedrijf is hierover in onderhandeling met Woningbouwcorporatie Stek. De start van de sloop moet in het voorjaar van 2013 beginnen, zodat anderhalf jaar later de gewenste gebouwen ook gerealiseerd zijn. Woensdag 4 juli tussen 20:00 uur en 21:00 uur is er op het gemeentehuis een informatieavond over de bouwplannen op het CNB-terrein.