Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juli 2012

Uitruil gronden verontrust politiek

OEGSTGEEST – Het nieuws dat vastgoed wordt geruild tussen de twee onroerend goed handelaren Portaal en Ymere zorgt ervoor dat de politiek in hoogste staat van paraatheid is.

Niet alleen blijkt Portaal bouwgrond in Oegstgeest te kopen van Ymere. Ook neemt Portaal maar liefst drie nieuwbouwcomplexen van in totaal 240 woningen over in Oegstgeest en Alphen aan de Rijn. Bovendien neemt Portaal ook 66 nog te bouwen woningen over van Ymere. Het gaat hierbij om huizen op een stuk bouwgrond en in het project De Batavia.

Fractievoorzitter Rob Braun (Transparant Oegstgeest) is zeer ongerust over deze ontwikkelingen en hij heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. ‘Is het college bekend met deze uitruil? Hebben deze transacties naast Nieuw-Rhijngeest ook te maken met Poelgeest, Hofwijck en/of andere gronden/ plannen/projecten in Oegstgeest? Heeft de uitruil, naast mogelijke nieuwe inwoners, bouwleges en WOZ, nog positieve geldelijke consequenties voor Oegstgeest t.a.v. grondexploitaties? Heeft het bovenstaande ook positieve of negatieve consequenties voor de deelgebieden 6, 7 en 9 Nieuw-Rhijngeest in relatie tot het concept voor de nieuwe SOK danwel de oude SOK?’ Het college heeft zes weken om te reageren op deze vragen.