Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 september 2012

Salemkerk mag uitbreiden


LISSE – De verbouwplannen voor de Salemkerk worden toch nog goedgekeurd door de Monumentencommissie. Nadat architect / directeur Raya Yousif van Stol Architecten de plannen had toegelicht, waren de commissieleden donderdag 6 september ervan overtuigd dat de glazen overkapping geen bedreiging waren voor het aangezicht van de kerk. Ze informeerde de commissieleden: ‘De kerk is eigenlijk te klein voor uitvaarten en condoleances.

De uitbreiding vindt plaats bij de entree van het verenigingsgebouw en dat ligt achteraf. We hebben die berging van 30 m2 nodig en willen die aan de achterkant plaatsen; dan is die berging niet teveel in het zicht. Daarnaast is er behoefte aan de grote luifel, waar rokers onder kunnen staan. Bovendien blijven de mensen droog als er een lange rij staat om te condoleren. De fietsenstalling zie ik als een glazen tussenlint tussen de luifel en de kerk.’ Haar mededeling dat er binnen het bestemmingsplan gebouwd mag worden, overtuigde de commissieleden definitief. Al wezen de leden erop dat ze geen voorstander waren van het gebruik van ‘plastic schrootjes’. En met het gebruik van wat donkere kleuren, krijgt een gebruik van bijvoorbeeld houten steundelen de volle steun van de monumentencommissie.