Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2012

College wil af van meetinstrumenten voor vliegtuiglawaai

NOORDWIJK – Een meerderheid van de politieke partijen dreigt voor het afschaffen van de meetinstrumenten die geplaatst zijn om de vliegtuiggeluiden bij te houden. Deze politici klagen over de kosten en hopen dat andere gemeenten de verantwoordelijkheid voor het meten wél willen nemen.

Commissielid Taverne (VVD/JES) vroeg zich af: ‘Heeft het wel zin om de vliegtuiggeluiden te meten? Dat kost jaarlijks 10.000 euro en we hebben toch geen invloed op Schiphol. Als Teylingen nou het geld uitgeeft om te meten, kunnen wij wel vragen om hoeveel vliegtuiggeluid het ging in de voorgaande periode.’ Commissielid Hans van den Berg (Progressieve Combinatie) toonde zich een tegenstander van deze gedachtegang: ‘Als we uit de CROS stappen en niet meer gaan meten, dan maak je het de mensen van Schiphol wel erg gemakkelijk om nog veel meer vliegbewegingen over Noordwijk te realiseren. Schrap die meetpunten niet.’ Wethouder Martijn Vroom (CDA) liet weten dat in de begroting voor 2013 inderdaad wordt voorgesteld om het vliegtuiglawaai niet meer te meten. De discussie hierover wordt voortgezet tijdens de begrotingsbehandeling in november.