Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 december 2012

Lekker veilig naar school

NOORDWIJK – Met het plaatsen van drie handtekeningen beloofden de gemeente, politie en de Bronckhorstschool elkaars om de schoolomgeving veiliger te maken. Spontaan nam leerling Tim het initiatief om ook namens zijn medescholieren het convenant te ondertekenen. De gemeente zorgt voor een goede verkeersinrichting, de politie let op het verkeersgedrag en de kinderen krijgen verkeersveiligheidslessen op school. En als toetje op de taart werd maandag 26 november ook nog eens een nieuwe verkeerspaal onthuld, die zowel de schoolkinderen als het voorbijrijdende verkeer erop attent moet maken, dat op die locatie de kinderen kunnen oversteken.

Arjan Breider van Hart voor Verkeer laat weten dat tientallen locaties in de buurt van de school, maar ook van de aanrijdroutes, bekeken en besproken zijn door de school, ouders, politie en de wijkverenigingen. Soms werd met maar heel kleine veranderingen de situatie sterk verbeterd. Martijn Vroom (CDA), wethouder Onderwijs en Verkeer, vertelt: ‘We zijn een heel eind op weg om de kinderen veiliger van en naar school te krijgen. Deze maatregelen hebben we al bij driekwart van de scholen gedaan.’ Politiechef Jaap de Kok riep de aanwezige kinderen op: ‘Als jullie pappa en mamma de auto op de stoep bij de school zetten, vertel ze dan maar dat ze ergens anders moeten staan. We willen allemaal lekker veilig naar school en lekker veilig weer naar huis.’