Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 januari 2013

Leuren met geld

Stichting Kinderfonds Lisse dringend op zoek naar nieuwe projecten

LISSE – Zet de televisie aan en je hoort alleen maar slecht nieuws. Het gaat in de journaals en discussieprogramma’s alleen maar over bezuinigen en geldtekort. Maar in Lisse is de Stichting Kinderfonds Lisse actief en deze stichting is dringend op zoek naar nieuwe projecten voor kinderen tussen 0 en 12 jaar, om hier financiële ondersteuning aan te geven. Bestuursleden Gabriella Eekhout en Linda de Ridder geven tekst en uitleg.

Nadat de Stichting Kinderopvang Lisse werd omgevormd tot een BV, bleef er een grote hoeveelheid geld over, die in de loop der jaren door de ouders van opgevangen peuters bijgedragen werd. Het was ondoenlijk om iedere voormalige cliënt een klein deel van het geld terug te storten, dus werd besloten om het volledige bedrag in beheer te geven aan de Stichting Kinderfonds Lisse. Deze stichting steunt projecten die worden opgezet ten bate van kinderen tussen 0 en 12 jaar.

Eekhout licht toe: ‘We doneren maximaal 10.000 euro per project, maar soms gaat het ook om maar een paar honderd euro. De stichting helpt niet met het opzetten van het project; dat moeten de aanvragers zelf doen.’ Met een goed plan, een begroting en eventuele offertes kunnen dromen gerealiseerd worden. Deze projecten zijn altijd bestemd voor meerdere kinderen onder de 12 jaar. Of het nu gaat om sportactiviteiten, cultuur, natuur of muziek.

Zo droeg de Stichting Kinderfonds Lisse onder meer financieel bij aan het nieuwe clubgebouw van speeltuinvereniging Marijke, het nieuwe Codacourt en het nieuwe clubgebouw van de scouting. Ook steunt de stichting het ontwikkelen van een lespakket over bloembollen. Er is echter één groot probleem waar de stichting mee worstelt; het geld raakt niet op. Er worden simpelweg te weinig aanvragen ingediend voor projecten in Lisse die voor de jongste jeugd worden opgezet.

Eekhout lacht: ‘Soms voelt het inderdaad of we met het geld van de stichting moeten leuren.’ De Ridder vult aan: ‘Hier in Lisse zijn veel dingen goed geregeld. Zo is er bijvoorbeeld al een goede financiële ondersteuning aan kinderen uit arme gezinnen die willen sporten. Daarnaast kun je niet ieder jaar een voetbalkooi realiseren.’ De Stichting Kinderfonds Lisse is daarom op zoek naar nieuwe projectinitiatieven: ‘Het mag gaan om sportieve of educatieve projecten, of over muziek, toneel, theater en natuur: als het maar te maken heeft met de ontwikkeling van kinderen.’

Wie een goed idee heeft voor het opzetten van een project voor kinderen tot 12 jaar, kan contact opnemen met de Stichting Kinderfonds Lisse. Voor meer informatie, ga dan naar de website: www.kinderfondslisse.nl.