Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 februari 2013

Prioriteit voor handhaven

KAAG EN BRAASSEM – Het aantal uren dat de gemeente kan handhaven, is maar beperkt. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders een prioriteitenlijst opgesteld met zaken waar het meest op gelet wordt. Burgemeester Van der Velde verstrekte donderdag 31 januari meer informatie.

Het komende jaar ligt de prioriteit van het toezicht en handhaven bij de uitvoering van het Spijkereiland / Blauwpolderkade, de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten en de Drechtoevers. Veel lager op de prioriteitenlijst staan de bedrijfscontroles op bedrijventerreinen, gebiedsinventarisaties en de controle op illegale permanente bewoning.

De burgemeester: ‘De focus van het handhaven ligt op de eerste drie onderwerpen. We hebben geen capaciteit om op de andere zaken te handhaven. En als je alles tegelijk wilt doen, heb je geen ruimte om de grote project uit te voeren; die blijven dan altijd liggen.’ Mocht het zo zijn, dat er van de inwoners verzoeken binnenkomen om alsnog te handhaven op onverkwikkelijke zaken, dan gaat de gemeente deze aanvragen van geval tot geval bekijken.