Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 februari 2013

Mosquito moet verboden worden

HILLEGOM – De politieke partijen Bloeiend Hillegom, Hillegom Progressief en D66 willen geen mosquito-apparaat meer in de gemeente hebben. Zo’n mosquito geeft een irritante toon af, die volgens de fabrikant alleen door mensen onder de 25 jaar te horen is. Zo wordt voorkomen dat ze op de bewuste plek blijven hangen.

Maar het parlementair comité van de Raad van Europa heeft zich met grote nadruk uitgesproken voor een Europa-breed verbod van de mosquito. De drie partijen zijn het hier hartgrondig mee eens. In een amendement dat volgende maand in de gemeenteraadsvergadering wordt behandeld, stellen de partijen: ‘Wij vinden de mosquito in strijd met de Rechten van het Kind. Dit raakt de mensenrechten. Niet alleen de jongeren onder de 25 jaar die overlast veroorzaken, horen het geluid van het apparaat. Ook de overige 99% van de kinderen en jongeren uit de leeftijdscategorie van 0 tot 25 jaar ervaart dit geluid. Ook volwassenen van 25 jaar en ouder met een goed gehoor hebben last van dit apparaat.’