Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2013

Bomen weg voor hardlooppad

HILLEGOM – Voor de aanleg van een ovaal hardlooppad in plaats van een vierkant pad op het sportpark de Zanderij moeten bomen verdwijnen. En als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, gebeurt dit nog voor 15 maart, de start van het broedseizoen.

Voor de aanleg van een ovaal hardlooppad in plaats van een vierkant pad op het sportpark de Zanderij moeten bomen verdwijnen. En als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, gebeurt dit nog voor 15 maart, de start van het broedseizoen. Dit pad moet komen te liggen aan de zijde van tennisvereniging HTC en alle daar gevestigde bomen moeten daarvoor verdwijnen. Als de bomen niet binnen twee weken horizontaal gesnoeid zijn, moet de gemeente wachten tot na 15 juli en dan kan de opleverdatum voor het sportpark (1 september 2013) niet meer gehaald worden. De gekapte bomen worden in of bij het sportpark gecompenseerd, zo laat burgemeester Jan Broekhuis in een brief aan de raad weten. De politieke partijen zijn verdeeld. Bloeiend Hillegom wil de bomen behouden, maar de BBH en CDA vinden de bomenkap prima, zo blijkt uit emailverkeer.