Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2013

Drechthoek II moet bedrijven lokken

LEIMUIDEN – De gemeente heeft er alle vertrouwen in, dat de bedrijven zullen toestromen naar het nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein Drechthoek II. Volgens het college van burgemeester en wethouders speelt de gemeente in op de ‘schaarste van de kavels voor bedrijven in de gemeente Kaag en Braassem en omliggende regio.’

Aan wethouder Ton van Velzen wordt gevraagd of dit optimisme wel gerechtvaardigd is. Immers, economisch gezien loopt het de laatste tijd nou niet helemaal soepeltjes en het ene na het andere bedrijventerrein in heel Nederland heeft te kampen met leegstand. Hij antwoordt als een begenadigd marketeer: ‘We zijn ervan overtuigd dat het bedrijventerrein vol komt. Het is een optimale locatie en ligt vlakbij de A44 en Schiphol. In een mum van tijd zit je in Alphen, Amsterdam, Den Haag en binnen drie kwartier ben je in het centrum van Rotterdam.’

Het nieuwe bedrijventerrein krijgt twee aansluitingen en ook wordt er vlakbij op de N207 een rotonde aangelegd. De kosten hiervoor worden door de gemeente betaald. Ook wordt de weg De Waaier verdubbeld in breedte. In het middengedeelte worden dan allerlei parkeerplekken aangelegd. Van Velzen heeft er, zo laat hij weten, alle vertrouwen in dat de autobezitters veilig de Waaier over kunnen steken van en naar hun geparkeerde auto’s. ‘Het is een 50 kilometer weg.’ En omdat het een 50 kilometer weg is en geen 30 kilometer weg, zullen er dus geen obstakels als punaises en verkeersdrempels aangelegd worden.

Ook wethouder Antoon Kea is enthousiast over het te realiseren bedrijventerrein Drechthoek II (dat net naast Drechthoek I komt te liggen). Hij stelt: ‘Bedrijven en omwonenden zijn directe toekomstige gebruikers van het terrein. Daarom hecht ik veel waarde aan de praktische informatie die zij (de afgelopen drie jaar, JD) gebracht hebben. Ik denk dat we met elkaar een goed proces hebben doorlopen, daarmee is het een nog beter plan geworden.’ Onlangs is een geluidsonderzoek uitgevoerd, met de conclusie dat toekomstige bedrijven geen extra geluidsoverlast voor de buurt veroorzaken. De verwachte kosten voor het ontwikkelen van Drechthoek II worden niet bekend gemaakt. Als de gemeenteraad de komst van het nieuwe industrieterrein goedkeurt, kan begonnen worden met de realisatie van het bedrijventerrein. Ook kunnen ondernemers zich dan inschrijven voor een of meerdere kavels.