Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 april 2013

Hakken op coniferenhaag

RIJNSATERWOUDE – Een burengeschil over een coniferenhaag wordt helemaal uitgevochten tot de Raad van State. Die haag staat zo’n 30 centimeter op landbouwgebied en zou dus een even lang stukje verplaatst moeten worden. De Raad van State oordeelde dat de haag inderdaad verplaatst moet worden, maar de gemeente weigert handhavend op te treden. En nu krijgt de gemeente dus weer te maken met een bezwaarschrift van de heer B. R. en de heer D. S., beide wonende aan de Kalmoeslaan.

De gemeente gebruikt als argument om niet handhavend op te treden: ‘Gezien de afstand van de woningen van de heren R. en S. is het effect van het verplaatsen van de coniferen met zo'n 25 a 30 centimeter in zuidelijke richting visueel gezien verwaarloosbaar. Handhavend optreden zou in deze situatie dan ook onevenredig zijn in verhouding tot de daarmee te dienen belangen.’

De klagers zijn het hier niet mee eens. Zij oordelen dat zij gedeeltelijk in het gelijk zijn gesteld bij de Raad van State en dat de gemeente nu moet optreden tegen de coniferenhaag die door de familie Van de M. is geplaatst. R. en S. vinden volgens de ambtelijke stukken dat de coniferenhaag ‘een landschapsontsierend object’ is en geven aan hiervan ‘visuele hinder’ te hebben. Het college van burgemeester en wethouders laat echter weten dat ze de bezwaarschriften van de heren R. en S. ongegrond verklaren.