Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 april 2013

Tweede bouwlint

OUDE WETERING – Het mocht oorspronkelijk niet vanwege het bestemmingsplan, maar het college van burgemeester en wethouders heeft toch toestemming gegeven voor de bouw van twee vrijstaande woningen met berging. Gezamenlijk vormen zij het tweede lint vlakbij het bruggetje naar de Alkemadelaan.

De planlocatie ligt op de oostflank van de kern Oude Wetering tussen het water ‘Oude Wetering’ (verbinding Braassemermeer en de ringvaart van de Haarlemmermeer) en de parkachtige groene zone met Ringsloot en Alkemadelaan. De voorgestelde vrijstaande woningen zijn vrijwel identiek en komen achterop het erf achter Kerkstraat 65. Er is sprake van een toegangspad via een bestaande inrit tussen de nummers 61 en 65 van de Kerkstraat. Op het aansluitende erfgedeelte zijn twee parkeerplaatsen voorzien vóór de aangebouwde garage. Beide woningen hebben een kavelomvang van ca. 390 m2. De gevel gericht naar de Alkemadelaan wordt beschouwd als de voorgevel.