Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 april 2013

Verklaring omtrent gedrag

LISSE – Gemeenteraadslid Jeanet van der Laan (Nieuw Lisse) hield opnieuw een gepassioneerd pleidooi over de verklaring omtrent gedrag (VOG) voor vrijwilligers in de sport. Het is voor sportverenigingen mogelijk om voor alle vrijwilligers zo’n verklaring te vragen. Sportverenigingen kunnen de kosten voor het aanvragen van een VOG vervolgens declareren bij de NOC/NSF.

Vorige maand riep Van der Laan het college al op om deze maatregel onder de aandacht te brengen bij de sportverenigingen, maar hier werd niets mee gedaan. Ze stelde daarom tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 28 maart: ‘Het blijkt dat u de sportverenigingen niet actief benaderd hebt voor deze regeling om een GOV aan te vragen. Waarom niet? We moeten de minderjarigen in de verenigingen nog beter beschermen. Laat dit een politiek signaal zijn.’ Wethouder Adri de Roon (D66) liet weten dat het college ervan uit ging dat de sportverenigingen via de NOC/NSF zijn geïnformeerd.