Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 april 2013

Meer groen met minder geld

OEGSTGEEST – De gemeente gaat zich in de toekomst extra inzetten voor meer groen. Zo moeten groenvoorzieningen beschermd en behouden worden en de ecologische en recreatieve verbindingen verstrekt worden. Ook moet het ecologisch beheer van het groen uitgebreid worden en ingespeeld worden op de verschillende wensen tot gebruik en beleving van het groen. Tenslotte dient het ‘kleinschalig groen in de directe woonomgeving’ zoveel mogelijk aan te sluiten op de gebruikswensen van de bewoners.

Maar extra geld is hier niet voor beschikbaar. Sterker nog; de gemeente zet in op een ‘sober maar doelmatig groenbeheer Met minder middelen streven we naar een zo hoog mogelijke kwaliteit’. Initiatieven van inwoners voor extra groen, worden echter warm verwelkomd; met name als die gratis zijn. Zo staat de gemeente positief tegenover het vergroten van de gebruiksmogelijkheden van het Vroege Vogelspark en het initiatief van een ondernemer om bomen aan te planten als compensatie van CO2-uitstoot.