Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2013

Zandvoort naar CDA

NOORDWIJK – Fractievoorzitter Diane Zandvoort – Hoppezak (Wat Noordwijk Wil / Liberaal Noordwijk) vertrekt volgend jaar bij haar partij. Ze heeft zich op de kandidatenlijst van het CDA Noordwijk laten stellen. Dit wordt onder meer bevestigd door fractievoorzitter Jan de Ridder (CDA).

Zandvoort voelt zich al een tijd lang niet helemaal gelukkig bij Wat Noordwijk Wil / Liberaal Noordwijk. Ook heeft ze politieke en bestuurlijke aspiraties. Donderdag 16 mei bevestigde ze dat ze zich heeft aangemeld om op de kandidatenlijst te komen voor het CDA. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 hoopt ze dan voor deze partij in de raad te komen. Tot die tijd blijft ze echter volop en enthousiast als fractievoorzitter voor Wat Noordwijk Wil / Liberaal Noordwijk het geluid van haar huidige partij vertolken.

Bestuurslid Helmus Wildeman is blij met de komst van Zandvoort naar zijn partij: ‘Het zou hartstikke leuk zijn als zij er bij komt. Ik sluit niet uit dat ze hoog op de lijst komt te staan. Maar hierover is nog niets besloten.’ Voor fractievoorzitter Jan de Ridder (CDA) komt de vraag onverwacht over de kandidaatstelling van Zandvoort. Hij laat weten: ‘We wilden het nog niet naar buiten brengen, maar het is wel waar. Ik ben heel blij mee met haar komst. Ook andere partijen trokken aan haar. Dat heb ik niet gedaan. Het is meer haar keuze geweest om bij het CDA te komen; ik heb haar nooit onder druk gezet.’

Zal Zandvoort bij de eerste drie plaatsen op de kandidatenlijst komen? ‘Ik ga niet zeggen op wat voor plek ze komt. Dan krijg ik misschien problemen met mijn fractiegenoten als ik dat al naar buiten breng.’ Hij is wel enthousiast over het groeiende enthousiasme over zijn partij. ‘Alle zes mensen die ik vroeg om op de kandidatenlijst te komen, willen dat ook. En zij zijnop dit moment geen fractieleden.’

Zandvoort blijft de komende tien maanden voor WNW/LN actief. Een overstap zal ze niet maken. Dat vindt De Ridder ook een goede zaak. ‘Ze heeft haar woord gegeven aan haar partij; daar moet ze zich aan houden. Het zou niet betrouwbaar zijn om nu over te stappen.’ Donderdag 23 mei worden alle, nu bekende, kandidaten intern gepresenteerd.