Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2013

Zoektocht voor camperaars

LISSE – De huidige gedoogplaats voor camperaars aan de Leidsevaart wordt niet gelegaliseerd. Zo’n besluit zou teveel obstakels met zich meebrengen waar het gaat om zaken als brandveiligheid, verkeersveiligheid en handhaving. Bovendien zou zo’n legalisering er weer voor zorgen dat er minder officiële standplaatsen komen; hierdoor kunnen de resterende camperaars mogelijk op zoek gaan naar een standplaats elders in de omgeving.
Het Landgoed Kasteel Keukenhof had wel belangstelling om ruimte te bieden aan de campers, die vooral in het Keukenhofseizoen naar ons dorp komen. Maar hier steekt de provincie Zuid-Holland een stokje voor. Het landgoed is namelijk aangemerkt als ‘kroonjuweel op cultuurhistorisch gebied’ en bij dat plaatje passen geen campers. Het college is daarom op zoek naar een andere oplossing. ‘Een landelijke trend is dat steeds vaker bestaande bedrijven naast hun reguliere werk ook camperplaatsen gaan beheren. Op deze manier ontvangen zij extra inkomsten. In Lisse zou dit bijvoorbeeld kunnen bij een agrarisch bedrijf, waardoor de camperaars de natuur van dichtbij kunnen beleven. Ook recreatieve organisaties behoren tot de mogelijkheid.’ Het college wil in gesprek gaan met verschillende ondernemers ‘om een aanjagende rol te vervullen’.