Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 september 2013

Wegen voor gevaarlijke stoffen

KAAG EN BRAASSEM – De gemeente heeft, in overleg met andere overheidsinstellingen, enkele wegen officieel aangewezen als doorgangroutes voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen. Het gaat hierbij om de A4, N207, N445 en N446.
Burgemeester Marina van der Velde – Menting liet hier donderdag 22 augustus over weten: ‘De wegen sluiten keurig op elkaar aan. Er komt nu een bord met een routeaanduiding, zodat de chauffeurs weten waar ze moeten zijn.’ Gaat de gemeente actief handhaven op chauffeurs die toch buiten de officiele wegen om, hun gevaarlijke ladingen door Kaag en Braassem rijden? ‘We kijken hoe het werkt in de praktijk. De gemeente reageert op klachten die binnenkomen, maar we zouden het ook mee kunnen nemen in het handhavingsbeleid. Dan zouden politieagenten en boa’s dit kunnen controleren.’
Met het vaststellen van de routes worden de risico’s van het vervoer van gevaarlijke stoffen beperkt. Dit moet leiden tot een duidelijk en zo veilig mogelijk netwerk voor het vervoer van routeplichtige gevaarlijke stoffen over de weg binnen de gemeente. Via borden met daarop de tekst ‘K14’ wordt aangegeven waar de wagens met gevaarlijkse stoffen mogen rijden. De kosten voor het plaatsen van deze borden bedragen 2.500 euro.