Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 september 2013

Bloed, zweet en tranen in Lisse

LISSE – Al tientallen jaren geniet Denis Wassenaar van het Nederlandse levenslied. Het televisieprogramma ‘Bloed, zweet en tranen’ heeft hem geïnspireerd om een eigen, lokale, editie op te zetten. Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich aanmelden voor het evenement, dat vrijdag 20 september vanaf 20:30 uur plaatsvindt in de Taveerne (Wagendwarsstraat 31). Wassenaar vertelt waarom hij en Sandra Wijnhout het evenement ‘Bloed, zweet en tranen Lisse’ opzetten.
‘Ik hou van het levenslied en elke week heb ik zangles bij Sandra’, aldus Wassenaar. Dankzij het televisieprogramma is het Nederlandse levenslied enorm populair. Ik ben een geboren en getogen Lisser en muziek zit in mijn bloed. Ik vond dat we bij de feestweek iets nieuws moeten hebben.’ De zangers en zangeressen hoeven niet per sé van wereldniveau te zijn, maar het evenement ontstijgt wel het karaokeniveau, zo legt de initiatiefnemer uit. ‘Daarom willen we ook dat mensen zich via  bloedzweetentranenlisse@live.nl voorinschrijven. Daarna bellen we de mannen en vrouwen die gaan zingen en vragen wat hun ervaring is. We wilden wel een drempel hebben waar het gaat om kwaliteit, maar het is niet zo dat we doorgeslagen zijn naar een echte talentenjac ht. We zoeken hobbymatig goede zangers en zangeressen voor het levenslied. Alleen als we teveel inschrijvingen krijgen, gaan we wel selecteren.’ De deelnemers moeten zelf zorgen een geluidsband en mogen alleen Nederlandstalige nummers zingen.
Van jongs af ging Wassenaar al naar concerten van Andre Hazes. ‘Hij was de grondlegger van het levenslied voor mijn generatie. Zijn muziek gaat over het leven, de liefde en over ware dingen in het leven. Nu hebben we Jeroen van der Boom, de drie J’s, Nick en Simon en Jan Smit. Die hadden nooit zo succesvol kunnen zijn als Andre Hazes er niet geweest was. Het is laagdrempelige muziek, geënt op gezelligheid en sociaal-maatschappelijk met elkaar zijn.’
Voor Bloed, zweet en tranen Lisse rekenen de organisatoren op 25 inschrijvingen en de eerste mensen hebben zich al gemeld. Niet alleen zal een deskundige jury een oordeel geven, ook het publiek krijgt stemrecht door groene (top!) en rode (bagger!) kaartjes omhoog te kunnen steken. De ‘wedstrijd’ verloopt via voorrondes tot een finale en de uiteindelijke winna(a)r(es) ontvangt een beker en de eeuwige lokale roem. Wassenaar: ‘We doen ons best dat de winnaar ergens een gastoptreden met een liveband gaat doen en één of twee eigen nummers ten gehore mag brengen.’
Voor meer informatie: www.bloedzweetentranenlisse.nl.