Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 oktober 2013

Contract met Deltrust open gebroken

Belastingbetaler draait op voor kosten
OEGSTGEEST – Na jaren van discussies, onderhandelingen, dreigementen en ruzies over het bouwproject Nieuw-Rhijngeest heeft de gemeente eindelijk de stekker getrokken uit de overeenkomst met Deltrust. In plaats daarvan gaat het gemeentebestuur verder met projectontwikkelaar Van Erk. De gemeenteraadsleden waren over het algemeen blij met deze wijziging.
Over de gang van zaken wordt een BIBOB-onderzoek ingesteld.  ‘Het bureau BIBOB valt onder het Ministerie van Justite en onderzoekt op verzoek van een bestuursorgaan of er een kans bestaat dat een overheidsopdracht misbruikt wordt of misbruikt zal worden voor criminele activiteiten. Bureau BIBOB onderzoekt de aanvraag en degene die de aanvraag heeft gedaan’, zo is op Wikipedia te lezen.
Het openbreken van het contract heeft de gemeente (veel) geld gekost, al hielden de politici hun lippen stijf op elkaar over de hoogte van de bedragen die uiteindelijk door de belastingbetaler weer moeten worden opgehoest. Fractievoorzitter Marien den Boer (CDA) stelde: ‘Dit is een lastig dossier en linksom of rechtsom moet de gemeente hier geld gaan betalen. Kan de wethouder een maand wachten om uitsluitsel te geven over een aantal zaken?’ Wethouder Wendelien Tönjann liet weten dat ze dit niet van plan was: ‘Uitstel van een maand vind ik onverantwoord, want dat kost u 30.000 euro.’ Gemeenteraadslid Gerlof Kruidhof (PrO) vond: ‘Er is geen ideale oplossing. Wat nu op tafel ligt, lijkt een goede oplossing voor een praktisch probleem.’