Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2013

Gemeente neemt basisschool over

NIEUWE WETERING – Het gebouw van basisschool De Meerpaal wordt door het bestuur van de SSBA overgedragen aan de gemeente. Dit is het gevolg van de fusie van deze basisschool et De Kiem in Roelofarendsveen.Hierdoor wordt het pand sinds 1 augustus niet meer gebruikt.
Als gevolg van deze fusie gaat het meerendeel van de kinderen (25) naar De Kiem, 7 vertrekken er naar De Kinderbrug, 15 vinden onerdak in De Elckerlyc, 8 volgen onderwis in de Roelevaer en 4 zijn vertrokken naar de Gerardusschool.  Nu het gebouw eigedom is van de gemeente, moet bedacht worden wat ermee gaat gebeuren. Hierover bestaan nog geen concrete plannen, zo geeft wethouder Ton van Velzen toe. ‘We hebben nog geen plannen over wat we er mee gaan doen. We zijn volop bezig te bekijken wat we met het gemeentelijk onroerend goed gaan doen. Daar valt niet alleen dit schoolgebouw onder, maar ook sporthallen, andere scholen maar ook bijvoorbeeld het oude gemeentehuis in Rijnsaterwoude.’