Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2013

Meer toezicht raad

KAAG EN BRAASSEM – De Provincie Zuid-Holland geeft meer verantwoordelijkheid aan de gemeenteraden, waar het gaat om de controle op de gemeentelijke financiën. ‘Dit is een stukje deregulering bij de provincie’, zo stelt wethouder Ton van Velzen tevreden.
Maar kunnen de gemeenteraadsleden deze verantwoordelijkheid wel aan? De wethouder twijfelt hier neit over. ‘De gemeenteraad controleerde de financiën al, maar werd door de provincie gecontroleerd. Dat laatste wordt nu een stuk minder. Er zijn financieel specialisten in de raad, maar dat wil niet zeggen dat de rest onwetend is. De kwaliteit van deze gemeenteraad is behooriljk hoog en de gehele raad wordt ondersteund vanuit de accountant. Die accountant wordt aangestuurd door de raad en kan in opdracht van de raad nog wat zaken extra onderzoeken.’