Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2013

Niet blij met extra treingeluid

KAAG EN BRAASSEM – Het college van burgemeester en wethouders is helemaal niet blij met het nieuws dat er mogelijk meer treinen gaan rijden over de HSL-lijnen. Dit laat wethouder Jan Uit den Boogaard weten. Een brief is geschreven aan de verantwoordelijk staatssecretaris om de zorgen van de gemeente te uiten.
Na het fiasco van de Fyra heeft de NS plannen om extra treinen in te zetten op de sporen die oorspronkelijk alleen bestemd waren voor de Hoge Snelheidslijnen. Uit den Boogaard vindt het ‘niet zo erg netjes’ dat de gemeente nieuws over het intensiever treingebruik uit de media moest vernemen. In die brief stelt de gemeente vragen over de maatregelen, zo informeert de wethouder: ‘Wat gaat er met de HSL lijnen gebeuren, wat betekent dat met de geluidsnormen en wat gaat u doen om eventuele geluidsoverschrijdingen te voorkomen?’ Het college wordt in haar actie ondersteund door de Actiegroep Geluid HSL.