Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2013

Positief over nieuwbouwplannen

OUD ADE – Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover de plannen voor het realiseren van circa 55 appartementen en woningen; het bouwplan Achter de Kolk. ‘Het is een leuk aangezicht en past mooi in het dorp’, zo oordeelt wethouder Ton van Velzen over de bouwtekeningen.
Alleen het deel van de bouwplannen van Van der Geest is voorgelegd aan het college. Voor het realiseren van de nieuwbouw moeten de oude schuur van Olijerhoek en het oude gebouw daarvoor verdwijnen en het hele gebied krijgt zo een ‘upgrade’. De procedure voor een bestemmingsplanwijziging mag van het college worden gestart. De wethouder is enthousiast. ‘Als de bewoners geen bezwaar maken, kan de nieuwbouw heel snel plaatsvinden.’ Eenderde van de appartementen valt onder de categorie ‘sociale koopappartementen’. De houten noodwoningen van de woningbouwvereniging die kort na de tweede wereldoorlog zijn gebouwd, blijven vooralsnog staan.