Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2013

‘We zijn niet in oorlog met Alkemade Wonen’

ROELOFARENDSVEEN – Waar het gaat om het toekennen van de seniorenwoningen van het project Noorderstaete, wordt een ‘eigen senioren eerst’ beleid gevoerd. Noorderstaete is een appartementencomplex met sociale seniorenwoningen op de hoek van de Kerkweg en Noordeinde.
Een ‘ranglijst’ is opgesteld van mensen die als eerste in aanmerking kunnen komen voor deze appartementen. Iedereen jonger dan 55 jaar komt überhaupt niet in aanmerking, maar op de eerste plaats staan de woningzoekenden van 55 jaar en ouder die een huurwoning van Alkemade Wonen achterlaten. Daarna volgen de mensen van dezelfde leeftijdscategorie, die een huur- of koopwoning achterlaten in de verschillende kernen van Kaag en Braassem. Overigens wordt in dit verband ook een onderscheid gemaakt tussen de inwoners. De woningzoekenden uit Roelofarendsveen, Oude Wetering, Nieuwe Wetering, Rijpwetering, Oud Ade en Kaag krijgen voorrang op de overige inwoners. Als laatste komen pas alle overige woningzoekenden uit Holland Rijnland aan de beurt.
Voordat woningbouwvereniging Alkemade Wonen de volgorde bepaald had, lijken er stevige woorden gevallen te zijn met vertegenwoordigers van de gemeente. Nu is echter alles weer goed, zo blijkt uit de woorden van wethouder Ton van Velzen die donderdag 3 oktober liet weten: ‘We zijn niet in oorlog met Alkemade Wonen. Iedereen heeft altijd de eigen gedachten bij een voorstel, of het nu gaat om de gemeente, de woningbouwvereniging of Holland Rijnland. Ik heb niet gehoord dat er harde woorden zouden zijn gevallen.’