Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 oktober 2013

Minder draagkracht voor Omgevingsdienst

STREEK – De gemeente Alphen stapt uit de Omgevingsdienst West-Holland. Volgend jaar fuseert Alphen met Boskoop en Rijnwoude en ontstaat een nieuwe gemeente. Nu al is bekend dat die nieuwe gemeente gebruik wil maken van de diensten van de Omgevingsdienst Midden-Holland. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) verstrekte dinsdag 17 september tijdens de vergadering van de commissie Regionale Zaken meer informatie.
Eerder dit jaar kwam de Omgevingsdienst West-Holland negatief in het nieuws. Uit een onderzoek onder ambtenaren bleek, dat de manier van werken van deze omgevingsdienst ver onder het verwachtingenniveau lag. Inmiddels zijn maatregelen genomen om dit te verbeteren, maar het weerhoudt Alphen er niet van om afscheid te nemen van de Omgevingsdienst West-Holland.
Van Zelst: ‘Daar waren de besturen van de Omgevingsdienst West-Holland niet zo blij mee, want het zorg voor frictieproblemen. Daar is in de zomer een hele hoop juridisch gesteggel over geweest en er waren dreigingen met kort gedingen.’ Maar uiteindelijk heeft de Omgevingsdienst West-Holland toch besloten het besluit te respecteren. Als de nieuwe raad van de fusiegemeente, waar Alphen, Boskoop en Rijnwoude deel van uitmaken, akkoord gaat, zal een officieel verzoek tot uittreding van Alphen uit de Omgevingsdienst West-Holland ingediend worden.’ Van Zelst: ‘Dan wordt duidelijk hoe de kosten worden gefinancierd. Er is ook sprake van een fusie tussen de omgevingsdiensten West-Holland en Midden-Holland. Als dat doorgaat, wordt het ontvlechtingsproces stopgezet.’