Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2013

Oproep uitsluiten BESCAL voor exploitatie Floralis

LISSE – Een motie van Nieuw Lisse en CDA om BESCAL niet de verantwoordelijkheid te geven over de exploitatie van Floralis Huis van Cultuur, werd maandag 30 september weer ingetrokken. Dit deden de twee politieke partijen op uitdrukkelijk verzoek van de overige gemeenteraadsleden.
Nieuw Lisse en CDA stelden dat er grote twijfels bestaan of BESCAL wel de juiste partij is om de verantwoodelijkheid te geven voor de exploitatie van Floralis. ‘Over de jaarrekeningen 2009, 2010 en 2011 kan de onafhankelijke accountang geen oordeel geven over de getrouwheid ervan. In 2012 heeft BESCAL een budgetoverschrijding gehad van circa 130.000 euro en het collge werd hierover niet vooraf geïnformeerd. CDA en Nieuw Lisse vinden dat er bij BESCAL ‘onvoldoende professionele kwaliteit aanwezig is om de exploitatie van het Floralis theater uti te kunnen voeren. Het exploiteren van een theater is van een geheel andere ordre dan het exploiteren en beheren van de huidige vier sociaal-culturele accommodaties.’ De partijen pleitten ervoor, dat een ‘professionele partij’ deze werkzaamheden op zich gaat nemen.
De overige partijen drongen er op aan, dat deze motie niet besproken wordt op de avond dat ook een beslissing moest worden genomen over de bestuurlijk toekomst van Lisse. Fractievoorzitter Cees Verburg (D66) liet weten: ‘Deze vérstrekkende motie heeft ons afgelopen zaterdag bereikt. Daarom hebben we hem niet zorgvuldig binnen onze fracties kunnen bespreken. Dit voorstel kan voor de gemeente en Bescal vérstrekkende gevolgen kan hebben. Een onderzoek loopt naar het accommodatiebeleid. Dien deze motie later dit jaar in; tijdens de raadsvegadering waar de begroting behandeld wordt. Gemeenteraadslid Bert van Santen (SGP/ChristenUnie) liet weten: ‘We willen eerst BESCAL de gelegenheid geven om hier op te reageren. Zij moeten ook gehoord worden.’