Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2013

Raadsbrede steun voor renovatie zwembad

Kostenplaatje kan nog roet in het eten gooien
OEGSTGEEST – Zo ben je nog een voormalig bestuurder en het volgende moment wordt je weggezet als een ‘goedwillend amateur’. De Nieuwe Vrienden van Poelmeer kregen het flink voor de kiezen tijdens de afgelopen commissievergadering. Wethouder Jos Roeffen kreeg de opdracht om met een voorstel te komen, waarbij het huidige zwembad met behulp van een grondige renovatie nog minimaal tien jaar vooruit kan.
Insprekers Jorick Hendriksen (waterpolospeler van Vivax) en de heer Rörsch van de Nieuwe Vrienden van Poelmeer hielden hartstochtelijke pleidooien voor de realisatie van een nieuw zwembad. Ze lieten weten dat ze al een bedrijf had gevonden dat interesse had om een fitnessclub op te zetten in zo’n nieuw zwembad. Het mocht allemaal niet baten. Commissielid Vincent Janssen sprak als voorzitter van de werkgroep die een onderzoek had ingesteld naar de mogelijkheid om het zwembad in de toekomst open te houden. ‘We hebben een werkbezoek aan hetzwembad gebract en datheeft de aken in een ander perspectief gezet. Een zwembad in Oegstgeest heeft een groot draagvlak. Het is niet goed om je nu voor 40 jaar vast te leggen, maar het is beter om nog 15 jaar met het huidige zwembad door te gaan.’ Alle politieke partijen waren het hier mee eens en ze riepen het college op om de mogelijkheden te onderzoeken voor het uitgebreid renoveren van het zwembad, zodat dit bad nog vijftien jaar gebruikt kan worden.
 
Wethouder Jos Roeffen temperde het enthousiasme: ‘De renovatiekosten zijn in 2011 al onderzocht. Die bedragen liepen toen al op tot 3,7 miljoen euro, terwijl een nieuw zwembad 4,5 miljoen kan kosten. Ik wil u wel de goedkoopste variant van de renovatie voorleggen, maar je krijgt dan wel een hoog exploitatietekort per jaar.’ Janssen reageerde hier op: ‘We zijn bij Sportfondsen zelf geweest: zij hadden een kostenraming die aanzienlijk lager lag dan door de gemeente werd gepresenteerd.’ Commissielid Reiding voegde hier aan toe: ‘Het vorige (VVD en PrO) college heeft niet serieus naar renovatie gekeken en vooral op een manier om het (de renovatie-optie, JD) af te serveren. Daarbij is een hoog kostenplaatje gepresenteerd. Er moeten mogelijkheden zijn om voor een veel lager bedrag tot renovatie te komen. Ga niet de resultaten van uw voorganger als copypaste doorsturen naar de raad.’ Ook moet de wethouder kijken naar extra inkomsten, zoals het verhogen van de prijzen van de entreekaartjes en het vinden van bedrijven en organisaties die activiteiten willen uitvoeren in en bij het zwembad.