Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2013

‘Stukje verrotting is weggehaald’

OEGSTGEEST – Met het aannemen van de nota ‘Structurele aandacht voor integriteit’ moet gesjoemel en machtsmisbruik van ambtenaren en politici tot het verleden behoren. De politieke partijen gaven vorige week unaniem aan, dat het goed is dat deze nota er is. Of het papieren stuk ook daadwerkelijk effect zal hebben, heeft echter meer te maken met het goed fatsoen en de integriteit van iedereen die met en voor ‘het gemeentehuis’ werkt.
Commissieli Hessing (PrO) was blij met de nota en noemde deze een ‘gedragscode’. Commissielid Teeuwen (VVD) vond: ‘Integriteit behoort tussen je oren te zitten. Het is een kwestie van mentaliteit.’ Zijn collega Vogel (LO: ‘Politiek en ambtenaren kunnen besluiten nemen met soms vergaande consequenties. Daar hoort een waardig gedrag bij.’ De voorman van TO, Braun, oordeelde: ‘We hebben nu een stukje verrotting weggehaald’ en Van Blitterswijk (CDA) haalde een bijbelspreuk aan: ‘Als gij niet wil wat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.’ Burgemeester Timmers opperde: Het is goed om met nieuwe medewerkers voorafgaand aan het afleggen van hun eed, een discussie te hebben over integrteit en wat dat inhoudt.’