Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2013

Zweten voor pegels

SASSENHEIM – Alle groepen van basissschool De Overplaats werkten zich de afgelopen week flink in het zweet. Met het houden van verschillende activiteiten, probeerden ze ruim 2.000 euro binnen te halen om de schoolbibliotheek flink op te  knappen en nieuwe boeken aan te schaffen.
Woensdag 9 oktober was de aftrap. Na een gezamenlijke warming up, waarbij het Koningslied nog even luid ten gehore werd gebracht, begonnen de leerlingen aan de sponsorloop. Zij hadden de afgelopen weken hun familie en buren gevraagd om hen te sponsoren bij het lopen van de rondjes om rond het Gildehof bij de school. Na een welverdiende pauze begon de boekenmarkt; allerlei oude boeken konden door de kinderen en hun ouders voor een goede prijs op de kop getikt worden.
Tijdens de fancy fair konden de kinderen deelnemen aan diverse spelletjes, waaronder een echt rad van fortuin. Ook het lerarenteam droeg haar steentje bij met een echte veiling. Zij lieten hun diensten veilen, zoals een middagje tuinieren in iemands tuin, een ritje in een vrachtwagen of een avondje oppassen. Pronkstukken op deze veiling, waarop de ouders de afgelopen weken konden bieden waren een rondleiding door de scheepswerf Van Lent op Kaageiland, een rondvaart over de Kaag en de beklimming van de kerktoren van de Oude Jeroenskerk in Noordwijk.