Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2013

Dwangsom tegen illegaal wonen

HOOGMADE – De eigenaar van een schuur op de Groenweg 14 moet binnen vier maanden een woning in die schuur verwijderen. Bovendien moet de stacaravan naast de schuur weggehaald worden. Als dit niet gebeurt, legt de gemeente hem een dwangsom op van 10.000 euro. Dit besluit nam het college van burgemeester en wethouders vorige week.
De schuur is volgens het bestemmingsplan alleen bedoeld voor ‘agrarische doeleinden’ zoals sierteelt. Dus is er één bedrijfswoning toegestaan en de gerealiseerde woning in het bedrijfsgebouw is volgens de gemeente dus illegaal. Voor wethouder Ton van Velzen was het dus zo klaar als een klontje: ‘De woning in de schuur moet weg en de stacaravan naast die schuur ook.’