Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2013

Veranderingen in AWBZ

KAAG EN BRAASSEM – Vanaf 2015 kunnen nog minder kinderen en volwassenen gebruik maken van de AWBZ-zorg. Dit blijkt uit een CIZ-rapportage ‘Op weg naar andere zorg’ die aan de gemeenten verstuurd is.
Zowel kinderen van 0 tot en met 17 jaar als volwassenen van 18 jaar en ouder kunnen over anderhalf jaar alleen aanspraak maken op de AWBZ-zorg, als er sprake is van een aandoening, beperking of handicap. Specifiek moet het gaan om somatische beperkingen, psychogeriatrische aandoeningen, psychiatrische aandoeningen,-lichamelijke, verstandelijke en/ of zintuiglijke handicap. De leden van de Wmo Adviesraad bespreken de CIZ-rapportage op dinsdag 8 oktober.