Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2013

Bomen weg voor tennisballen

ROELOFARENDSVEEN – De gemeente kapt 13 bomen, zodat de tennissers van tennisvereniging Alkemade geen last hebben van vallende bladeren en takken. De Stichting Groen Licht is niet blij met deze ontwikkelingen.
Een gemeentelijk woordvoerder laat weten: ‘Aan het begin van het jaar zijn alle bomen geïnventariseerd, hieruit is het bomenbeheerplan gekomen. In dit plan staat de status omschreven van alle bomen in de gemeente. De bomen bij de tennisbaan bleken niet goed onderhouden, waardoor er veel dood hout in de bomen zit. Dit hout, grote takken, valt met enige regelmaat naar beneden en vormt een gevaar voor de tennissers. Het is de taak van de gemeente om deze onveilige situatie tegen te gaan, dat is de reden dat de bomen worden weggehaald.’
Dertien bomen worden dus opgeofferd, zodat de tennissers plezieriger kunnen sporten. Maar is het weghalen van deze bomen echt de beste oplossing? Corrie Uljee reageert namens de Stichting Groen Licht. Ze laat weten ‘het niet helemaal eens te zijn met de reden voor het verdwijnen van de bomen. ‘Ik zit zelf op tennis en heb nog nooit meegemaakt dat er takken naar beneden kwamen. Het zal best wel eens gebeurd zijn, maar dan toch mondjesmaat. Wel geeft het blad in de herfst veel overlast op de banen en naar mijn mening is dit de voornaamste reden om zoveel bomen te kappen. De banen moeten dan dagelijks geveegd worden. Maar dat geldt maar voor een aantal weken omdat de gravelbanen in de winter niet bespeelbaar zijn.’
 Uljee vervolgt: ‘Ik heb diverse malen met mensen van de gemeente hierover gesproken en verzocht zo weinig mogelijk bomen te verwijderen. Het zal niet meevallen om de kap tegen te houden.  Voor de vele vogels is het jammer, maar Groen Licht heeft de tennisvereniging een aantal nestkasten geschonken. Zij hebben beloofd deze op te hangen, zodat er nestelmogelijkheden overblijven.